Skip to main content

Trainingen

Alle trainingen van Keizer & Co
Meer info
Individueel

Communicatieboost

Masterclass Communicatie om in 1,5 uur effectiever te leren communiceren. Zo krijg je ook de kans om meteen kennis te maken met de werkwijze en aanpak van Keizer & Co.

Soft skills in een notendop helpt om je communicatieve vaardigheden op te frissen en te oefenen. Van feedback geven & vragen tot luisteren en doorvragen tot de kern, grenzen aangeven en (jezelf) overtuigend presenteren.

Loopbaan

CarrièreBoost

MATCH-workshop waarin je de 5 stappen van de MATCH-methode doorloopt. Van Meten tot Ambiëren, Toetsen, Concluderen en Herpositioneren. Ontdek waar jij nu staat en wat jouw volgende stap kan zijn!

Op maat?

Andere wens?

Op basis van bestaande trainingen en workshops is het altijd mogelijk om een programma op maat samen te stellen voor een team. Laat je inspireren door het incompany-aanbod. In overleg kijken we wat voor jullie nodig en wenselijk is.

Heb je, als team of individu, een specifieke vraag of uitdaging? Neem contact op voor meer informatie.

CommunicatieBoost Trainingen

Masterclass Communicatie

Effectiever leren communiceren

Voor wie wél nieuwsgierig is naar het verbeteren van eigen soft skills, maar geen tijd of zin heeft om meteen een training of coachtraject te volgen, is er de Masterclass Communicatie.

De Masterclass Communicatie biedt je de mogelijkheid om in 1,5 uur tijd je communicatieve vaardigheden op te frissen en te versterken.

Informatief en interactief

In de Masterclass Communicatie kijken we, aan de hand van vragen en voorbeelden van de deelnemers zelf, hoe je in de dagelijkse praktijk elkaar makkelijk(er) kunt begrijpen, jezelf stevig(er) positioneert, anderen kunt overtuigen en/of leert omgaan met ‘gedoe’ zoals weerstand en irritaties in de samenwerking.

Heb jij een situatie waarbij ‘miscommunicatie’ je samenwerking met anderen in de weg stond? Wil je weten hoe andere professionals met ‘gedoe’ omgaan? CommunicatieCoach/Trainer Annett Keizer geeft je praktische handvatten en oefeningen om met meer effect te communiceren.

Voor wie?

De Masterclass is voor professionals die:

 • de samenwerking met collega’s, klanten, medewerkers, managers en andere relaties willen verbeteren.
 • willen werken aan het opfrissen, verbeteren of versterken van hun eigen persoonlijke en professionele presentatie en optreden.
 • nieuwsgierig zijn naar wat Keizer & Co aan coaching en/of training te bieden heeft.

Praktische informatie

De Masterclass is online (webinar via Teams) en wordt om de maand gegeven. Een actueel overzicht van alle data vind je in de agenda onderaan op de homepage. Tijdsduur: 1,5 uur (van 19.30 tot 21.00 uur)

Het programma is persoonlijk, praktisch én interactief omdat we zoveel mogelijk inhaken op vragen en situaties die deelnemers zelf inbrengen.

Per Masterclass is er plek voor maximaal 10 deelnemers.

Inschrijven

Wil je meedoen aan een Masterclass? Koop dan je digitale ticket à € 15,- in de Shop. Vermeld bij je aanmelding ook kort wat jouw vraag en/of leerdoel is.

Let op: vol = vol (bij 10 deelnemers)!

Ontdek je communicatiestijl

Waarom begrijpen we elkaar soms niet?

Waarom is de één altijd haantje-de-voorste in een vergadering terwijl de ander rustig het moment afwacht om iets te kunnen zeggen? Hoe ga je om met die collega die op alle slakken zout legt, terwijl jij lekker vaart wilt maken in een project?

Herken je communicatiestijl en leer omgaan met mensen die het anders doen dan jij!

Ieder mens heeft zijn eigen communicatiestijl, met alle kwaliteiten en valkuilen die daarbij horen. En ook al is het goed is om samen te werken met verschillende types en karakters, toch kunnen we elkaar behoorlijk in de weg zitten! Tijd om te leren hoe het zit met communicatiestijlen. Want, als je weet hoe mensen (en jijzelf!) ‘gebakken’ zijn, weet je ook hoe je adequaat kunt reageren wanneer het in een gesprek niet lekker loopt.

Voorkeursstijl en stijlflexibiliteit

In de workshop ‘Communicatiestijlen’ kijken we aan de hand van een eenvoudig model en praktische oefeningen wat ieders voorkeursstijl is.

 • Ben je iemand die ruimte geeft of ruimte neemt?
 • Ben je taakgericht of mensgericht?

Onderliggend gedachtengoed voor het Communicatiestijlenmodel is DISC en Insights Discovery die zich baseren op de kleuren rood, groen, geel en blauw. Wij gaan er van uit dat ieder mens alle kleuren in zich heeft en focussen in deze workshop dan ook vooral op hoe je in de praktijk met al deze ‘kleurenkennis’ effectiever met elkaar leert communiceren en samenwerken!

Alleen smurfen zijn blauw; mensen doen blauw!

Programma

De workshop Communicatiestijlen duurt in totaal 2,5 uur, waarin we interactief en aan de hand van zoveel mogelijk eigen casuïstiek aan de slag gaan.

De workshop start met een korte kennismaking, waarna we met elkaar de vier communicatiestijlen verkennen. Ken jezelf, ken de ander en weet welke kwaliteiten en valkuilen bij elke stijl horen.

Aan de hand van het communicatiestijlenmodel op de grond ziet we welke voorkeursstijl(en) dominant aanwezig zijn in de groep. We inventariseren de voor- en nadelen van elke stijl en kijken ook wat je kunt doen om je stijlflexibiliteit te vergroten. Tot slot sluiten we af met een groepsoefening om de verschillende communicatiestijlen in de praktijk te leren herkennen.

Resultaat

In de workshop ‘Communicatiestijlen’ leer je in slechts een paar uur tijd:

 • je eigen voorkeursstijl en die van anderen (h)erkennen
 • effectief omgaan met mensen die ‘het anders doen dan jij’
 • praktische vaardigheden om je stijlflexibiliteit te vergroten.

Praktische informatie

Deze workshop wordt live gegeven in Utrecht (locatie is uitstekend bereikbaar met OV en auto).

We starten om 10.00 uur en ronden af om 12.30 uur.

Er is plek voor maximaal 6 deelnemers zodat er aandacht is voor ieders stijl en (werk)situatie.

Inschrijven

Kosten voor deelname: € 125,- (excl. 21% btw), inclusief koffie/thee en praktische hand-out als naslagwerk.

Wil je meedoen? Kijk dan voor data in de agenda op de homepage. Je kunt je ook meteen inschrijven voor de eerstvolgende workshop via de Shop op deze website.

Ook incompany

Deze workshop kan uiteraard ook incompany worden gegeven voor een team van circa 4 tot circa 12 personen, eventueel als onderdeel van een teamdag.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Soft skills in een notendop

Hoe zat het ook alweer met die soft skills?

Communiceren kunnen we allemaal, maar soms mag het wel wat effectiever. Succesvol samenwerken vraagt nou eenmaal om uitstekende communicatieve vaardigheden. Goed om deze af en toe eens op te poetsen! Want…

 • Wat is jouw communicatiestijl? En hoe ga je om met mensen die het ‘anders doen’ dan jij? 
 • Hoe presenteer je jezelf succesvol in overleggen zodat collega’s of klanten naar je luisteren?
 • Hoe kun je mensen op natuurlijke wijze overtuigen, dus meenemen in je verhaal?
 • Hoe geef jij assertief je grenzen aan, zonder dat de ander geërgerd raakt?
 • En hoe zat het ook alweer met de spelregels voor feedback?

Als de baas van je carrière moet je continu je vaardigheden bijschaven en dat geldt met name voor je communicatieve vaardigheden.

Programma

Voorafgaand aan deze training ontvang je een intakeformulier, zodat we tijdens de training zo concreet mogelijk kunnen ingaan op ieders verwachtingen en leerdoelen.

Tijdens de trainingen krijg je korte uitleg over het hoe en wat van effectieve communicatie. De volgende thema’s en methodes komen in elk geval langs:

 • actief luisteren en doorvragen tot de kern
 • een goed gesprek voeren met aandacht voor inhoud, proces én relatie
 • feedback geven (en leren ontvangen!)
 • het effect van non-verbale communicatie
 • omgaan met invloed, weerstand en conflicthantering m.b.v. de Roos van Leary

De training is vooral praktisch en persoonlijk met volop ruimte voor vragen van deelnemers. We oefenen veel en vaak, het liefst aan de hand van concrete voorbeelden uit eigen, alledaagse praktijk

Resultaat

Aan het eind van deze dag heb je praktische handvatten in huis waarmee je effectiever kunt communiceren. Je leert in elk geval:

 • jezelf stevig en overtuigend te positioneren en te presenteren in gesprekken die ertoe doen
 • assertief je grenzen aangeven en effectief feedback te geven wanneer dat nodig is
 • omgaan met ‘lastige mensen’ en conflicten vermijden of oplossen.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor professionals die hun communicatieve vaardigheden willen opfrissen en vooral willen oefenen. Dus voor mensen die heus wel weten wat de spelregels voor feedback zijn, maar niet (meer) precies weten hoe ze die toepassen zonder dat er gedoe van komt.

Praktische informatie

Deze worskhop wordt live gegeven in Utrecht (locatie is uitstekend bereikbaar met OV en auto). We starten om 10.00 uur en ronden af om 16.30 uur.

Omdat er veel aandacht is voor ieders vraag en persoonlijke situatie, is er plek voor maximaal 6 deelnemers.

Investering & inschrijving

Kosten voor deelname: € 375,- (excl. 21% btw), inclusief koffie/thee en snacks.

Data voor ‘Soft skills in een notendop’ vind je in de agenda op de homepage. Inschrijven voor de eerstvolgende training gaat eenvoudig via de Shop op deze website.

Na inschrijving en betaling is je deelname definitief en ontvang je een intakeformulier om je verwachtingen en leerdoel helder te krijgen.

Ook incompany

Deze workshop, of delen daaruit, kan uiteraard ook incompany worden gegeven voor een team van circa 4 tot 15 personen, eventueel als onderdeel van een teamdag.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Keizer & Co helpt je om met minder gedoe en meer plezier (samen) te werken. Het liefst op een plek waar je je talenten en kwaliteiten in kwijt kunt.

CarrièreBoost Trainingen

MATCH-workshop

Wil jij weten welke baan écht bij je past?

Volg de gratis (online) MATCH-workshop en ontdek in 1,5 uur tijd welke stap(pen) jij kunt zetten in je loopbaan!

Zit je niet meer lekker in je vel en op je (werk)plek? Ben je op zoek naar meer werkplezier en uitdaging? Dan is het misschien tijd om eens uit te kijken naar een andere functie binnen of buiten je organisatie.

Voordat je in het wilde weg gaat zoeken naar een plek waar je wél tot je recht komt, is het goed om te weten wie je in de kern bent, waar je goed in bent en wat je nou echt wilt. Basale vragen waar we tijdens de MATCH-workshop mee aan de slag gaan om antwoorden op te vinden.

In 1,5 uur tijd maak je, tijdens een gratis, interactieve workshop (via Teams) kennis met de MATCH-methode waarmee je stap voor stap en gestructureerd jezelf stevig(er) kan positioneren en presenteren als professional.

De workshop is praktisch, persoonlijk en interactie! We werken namelijk in groepen van maximaal 15 deelnemers, dus meld je op tijd aan, want… vol = vol!

Wat en voor wie?

De MATCH-workshop is bedoeld voor professionals die klaar zijn voor een volgende stap in hun loopbaan en vragen hebben over hoe ze die stap het beste kunnen zetten. Of je je nu wilt oriënteren op een nieuwe functie of omdat je al een tijdje bezig bent met zoeken op de arbeidsmarkt, deze workshop is voor jou als:

… je nog een baan hebt, maar daar weinig of geen uitdaging meer in vindt.

… je al hebt besloten om iets nieuws te zoeken, maar je weet nog niet precies wat je wilt of waar je moet beginnen.

… je al een tijd bezig met solliciteren, maar het lukt steeds niet om die ene passende baan te vinden en je begint de moed soms te verliezen.

In welke fase je ook zit, samen kijken we hoe we jou in beweging kunnen krijgen om vooruit te komen in je loopbaan!

Programma

Tijdens deze workshop maak je op interactieve wijze kennis met de MATCH-methode, die je helpt om in 5 stappen de baan te vinden die bij je past.

 • Stap 1: Meten wie je bent en wat je kunt en
 • Stap 2: ontdekken waar jouw Ambities liggen
 • Stap 3: Toetsen of wat jij wilt wel reëel en haalbaar is.
 • Stap 4: Conclusies trekken zodat je weet waarop je kan focussen in het zoeken naar een nieuwe functie of baan en
 • Stap 5:  jezelf (Her)positioneren en presenteren als de juiste persoon voor de baan die jij wilt.

Omdat we in kleine groepen werken, is er ruimte om tijdens de workshop  in te gaan op jouw persoonlijke situatie en de vragen die jij hebt rond het vinden van een nieuwe werkplek. Waar loop je tegen aan in je zoektocht? Wat heb jij nodig om vooruit te komen?

Inschrijven

Wil je meedoen? Kijk voor data van de MATCH-workshop in de agenda op de homepage of meld je direct aan via de Shop op deze website.

CarrièreBoost-in-1-dag

CarrièreBoost-in-1-dag is een speelse, interactieve en informatieve dag voor ‘loopbaanavonturiers’ en werkzoekenden die toe zijn aan een volgende carrièrestap, maar (nog) niet precies weten waar en hoe ze die stap moeten zetten. Misschien omdat het lang geleden is dat je hebt gesolliciteerd. Of omdat je van jezelf onvoldoende weet (of durft te benoemen?) waar jij goed in bent en waarom een organisatie voor jouw kennis, kunde en persoonlijkheid zou moeten kiezen.

Solliciteren is spannend én geweldig leuk, als je weet welke stappen je kunt zetten en vooral… wanneer én waarom je die zet!

Deze dag geeft je een praktische boost in een groep van maximaal 6 deelnemers om met én van elkaar te leren. Er is dus alle tijd en ruimte voor persoonlijke feedback en reflectie.

Wat en voor wie?

Je bent werkzoekend en wilt óf moet nu (of binnenkort) een stap maken naar ‘iets wat écht bij je past’

Je zoekt antwoorden op vragen als:

 • Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik in mijn loopbaan & leven?
 • Wat zijn mijn talenten en kwaliteiten? En hoe vertaal ik die naar concrete competenties én een goed verhaal?
 • Hoe maak ik mezelf zichtbaar(der) als persoon en professional?
 • Hoe onderscheid ik mijzelf van honderden andere sollicitanten?
 • Hoe kan en durf ik die volgende stap in mijn loopbaan vol (zelf)vertrouwen te zetten?

Programma

Voorafgaand aan deze eendaagse cursus ontvang je een intakeformulier, zodat de dag zo goed mogelijk aansluit op jouw ervaring en leerdoelen.

Tijdens de cursusdag focussen we op thema’s die relevant zijn voor het maken van een volgende of nieuwe stap in je loopbaan.

 1. Ken je talent! Wie ben ik? Wat kan ik? Ontdekken van jouw unieke talenten en drijfveren.
 2. Durf te kiezen!Wat wil ik? Hoe mensen keuzes maken en het (h)erkennen van jouw focus.
 3. Positioneren & profileren. Hoe nu verder? Persoonlijk & professioneel profiel voor online én offline presentatie.
 4. Netwerken werkt! Wie ken ik? Wie kan jou (verder) helpen en hoe pak je dat aan?

Praktische oefeningen, inspirerende voorbeelden, krachtige feedback en (korte) theoretische achtergronden helpen je om jouw meerwaarde als professional te benoemen en zo te verpakken dat je jezelf succesvol kunt presenteren op de arbeidsmarkt anno nu. Aan het eind van de dag heb je handvatten om concreet aan de slag te gaan met je loopbaan.

Resultaat

 • Je weet wat jouw talenten & drijfveren zijn en hoe je die doorvertaalt naar competenties, zoals die in vacatureteksten te vinden zijn.
 • Je leert om niet alleen de focus op jezelf te leggen: “Wat wil IK en kan IK?“, maar ook oog te hebben voor ‘de andere kant van de tafel’: “Wat vraagt de markt en hoe zorg ik ervoor dat ik een leuke en interessante gesprekspartner ben tijdens een netwerk- en/of sollicitatiegesprek?
 • Je hebt duidelijkheid over welke stappen je na deze dag kunt en moet zetten om de baan en werkplek te vinden die écht bij je past.

Praktische info

De training wordt gegeven op een centrale locatie in Utrecht (uitstekend bereikbaar met auto of OV). Tijdens deze dag wordt gezorgd voor koffie, thee en lekkers.

Investering & inschrijving

Deelname aan CarrièreBoost is € 329,- (€ 398,- incl. 21% btw). Je krijgt daarvoor o.a.:

 • een cursusmap met oefeningen en handige informatie voor thuis
 • het boek ‘Maak de MATCH– in 5 stappen naar de baan die bij je past’
 • koffie/thee & snacks

Data voor ‘CarrièreBoost-in-1-dag’ vind je in de agenda op de homepage. Inschrijven voor de eerstvolgende training gaat eenvoudig via de Shop op deze website.

Na inschrijving en betaling is je deelname definitief en ontvang je een intakeformulier om je verwachtingen en leerdoel helder te krijgen.

CarrièreBoost Reflectieweekend

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in je werk, maar heb je geen zin in lange loopbaantrajecten? Wil je snel, intensief en concreet aan de slag om te ontdekken hoe jij jezelf vanuit jouw talenten en drijfveren succesvol(ler) in de markt kan zetten?

Gun jezelf dan een carrièreboost in de vorm van een Reflectieweekend, waarbij je in twee dagen antwoord vindt op brandende loopbaanvragen: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik in mijn werk en in mijn leven? Hoe en waar presenteer ik mijzelf optimaal om een stap vooruit te zetten in mijn carrière?

Wat en voor wie?

Een reflectieweekend (5 dagdelen verspreid over vrijdag en zaterdag) is bedoeld voor werkenden en werkzoekenden die bereid zijn om serieus en diepgaand op zichzelf te reflecteren en te onderzoeken wie ze zijn, waar ze nu staan én vooral waar ze naar toe willen in hun leven en loopbaan.

We werken in groepen van maximaal 8 deelnemers zodat jouw verhaal en vragen volop ruimte krijgen. Tegelijkertijd is een ‘kleine’ groep deelnemers ook ideaal om volop met én van elkaar te leren.

Aan het eind van deze tweedaagse heb je een persoonlijk Plan van Aanpak om de stap te zetten naar baan en (werk)omgeving zoals jij die voor ogen hebt.

Programma

In twee dagen tijd (5 dagdelen) ontdek je wie je bent, wat je wilt en hoe je jezelf persoonlijk en professioneel stevig in de markt zet. Je volgt een intensief programma waarbij we de 5 stappen van het MATCH-model doorlopen.

Praktische info

De start is op vrijdagochtend om 10.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur) en we ronden af op zaterdagmiddag om 16.00 uur. De locatie voor deze training is in het midden van het land op een rustige, landelijke plek met ruimte voor een eventuele overnachting.

Investering

Deelname aan een reflectieweekend bedraagt € 975,- (exclusief 21% btw) en inclusief:

 • persoonlijk intakegesprek (via Teams of telefoon)
 • 5 dagdelen training & persoonlijke begeleiding
 • praktisch en informatief cursusmateriaal
 • deelnemersmap met informatie en oefeningen voor thuis
 • het boek ‘Maak de MATCH’
 • koffie/thee/water, fruit en snacks
 • 2x uitgebreid lunchbuffet
 • 1x driegangendiner
 • Voor wie dat wil is het mogelijk om op de trainingslocatie (of in de buurt) om te overnachten.

Inschrijven

Het Reflectieweekend wordt een paar keer per jaar gegeven. Kijk voor data in de agenda op de homepage.

Om je in te schrijven voor het eerstvolgende Reflectieweekend ga je naar de Shop op deze website en reken je de training meteen af, zodat je verzekerd bent van deelname.

Na inschrijving ontvang je een uitnodiging voor een online intakegesprek. Uiterlijk een week voor de training ontvang je de laatste praktische informatie.

Wil je eerst meer informatie over het Reflectieweekend? Stuur een bericht via het contactformulier en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. En wist je al dat we ook een op maat gesneden (individueel) programma aanbieden als alternatief of juist prima aanvulling op het Reflectieweekend?

Kom in contact!

Maak een vrijblijvende afspraak dan kijken we samen naar een passende oplossing voor jouw vraag. Of kom eens kennismaken met Keizer & Co tijdens een korte, leerzame online sessie van 1,5 uur zoals de Masterclass Communicatie of MATCH-workshop.