Skip to main content

TalentenMotivatieAnalyse

Ontdek je talenten en drijfveren

Je bent het meest succesvol als je werk doet dat past bij wie je bent en wat je kunt.

Dan moet je natuurlijk wel wéten hoe je in elkaar steekt en wat jouw talent is. Wat motiveert jou en wat zet je in beweging? Kun je benoemen waar jij goed in bent en welk talenten jij een organisatie te bieden hebt?

Keizer-&-co-TMA-model

Wat is talent? Talenten (én drijfveren) zijn onderdeel van je identiteit.

Ze bepalen of jij de juiste persoon bent op de juiste plek. Als je werk doet waar ruimte is voor jouw kwaliteiten en interesses, ben je het meest gemotiveerd om optimaal te presteren: persoonlijk én professioneel.

Uiteraard zijn er verschillende manieren om erachter te komen wat je talenten zijn. Denk aan Belbin, DISC/Communicatiestijlen, Insight Discovery, MBTI, en vele andere tests en analyses.

Inzicht in wat je kunt én wilt!

Mijn voorkeur gaat uit naar de TMA (TalentenMotivatieAnalyse) een betrouwbare, wetenschappelijk onderbouwde analyse die in heldere taal uitlegt wat je talenten en drijfveren zijn.

Het voordeel van de TMA ten opzichte van andere ‘tests en analyses’ is dat talenten worden doorvertaald in competenties. Handig, omdat in vacatureteksten en functieprofiel toch nog steeds competenties in plaats van talenten worden gevraagd.

TMA spreekt dus de taal van organisaties en dat maakt het makkelijk om je woordgebruik in motivatiebrieven, je CV en LinkedIn-profiel af te stemmen op wat werkgevers en recruiters gewend zijn om te horen.

Nieuwsgierig of de TMA iets voor jou is? Neem gerust contact op voor meer informatie!

De TMA helpt je om jezelf (nog) beter te leren kennen en jouw unieke talenten helder te verwoorden.

Profiel voor professionals

De TMA (TalentenMotivatieAnalyse) is een objectieve, opbouwende en diepgaande analyse, die ik sinds 2010 inzet bij ontwikkel- en selectieassessments. Ik gebruik het ook als (optioneel) onderdeel in individuele coachtrajecten voor mensen die willen weten wat nou eigenlijk hun talenten zijn en hoe ze die kunnen benoemen, zonder franje en ‘opklopperij’.

De TMA brengt 22 drijfveren en 44 talenten in beeld die heel helder en overzichtelijk de voorkeuren in denken en doen laten zien. Je vult daarvoor een uitgebreide (online) vragenlijst in en krijgt een rapport waarin jouw persoonlijke talenten helder en overzichtelijk staan uitgelegd. We bespreken je rapport en reflecteren samen hoe je jouw unieke drijfveren en talenten vertaalt in gewenste competenties voor een functie en je functioneren.

De TalentenMotivatieAnalyse bestaat uit:

  • een online vragenlijst (thuis in te vullen)
  • een persoonlijk TMA-rapport en competentieprofiel, eventueel aangevuld met beroepskeuzeadvies
  • een persoonlijk gesprek voor de terugkoppeling van de rapportage, inclusief reflectie en ontwikkeladvies door een TMA-gecertificeerde coach (1,5 uur)

Prijs per persoon: € 495,- exclusief 21% BTW. Als de TMA onderdeel is van een coachtraject van Keizer & Co geldt een aangepast tarief.

Profiel voor teams

De TMA is ook uitstekend te gebruiken voor professionaliseringstrajecten van teams met medewerkers die willen weten waar ze staan in hun vak, hoe en waar ze elkaar kunnen versterken en hoe ze zichzelf vanuit hun talent en kwaliteiten verder kunnen ontwikkelen.

Wil je meer weten over de TMA voor teams? Neem vrijblijvend contact op!

Maak nu een vrijblijvende afspraak

Ben je geïnteresseerd in een TMA-analyse en wil je hier meer over weten? Stuur dan een bericht via het contactformulier en ik neem zo snel mogelijk contact met je op voor meer informatie.