Skip to main content

Keizer & Co

Wie is ‘Keizer’? Wat is ‘& Co’? Wie zijn onze klanten?

Wie is Keizer?

Mijn naam is Annett Keizer en sinds 2010 werkzaam bij Keizer & Co, waar vanuit ik professionals een CommunicatieBoost en/of CarrièreBoost geef. Vaak werk ik zelfstandig en soms samen met co-trainers, trainingsacteurs of andere experts in hun vak.

Ik ben geboren in Groningen, studeerde in Utrecht en woon tegenwoordig, met mijn man, onder de rook van de Domstad. Ik kom uit een familie waar veel werd gepraat en weinig werd geluisterd. Als observerend en gevoelig kind had ik al snel door dat harder praten vaak niet de oplossing is om elkaar beter te begrijpen. Mijn verbazing over al die ‘miscommunicatie’ heb ik omgezet in een drive om mensen communicatiever te maken.

Toen ik begon te werken, merkte ik dat ook in organisaties mensen makkelijk langs elkaar heen praten, óver elkaar praten, teveel praten of soms helemaal geen zin meer hebben om met elkaar te praten. Zelf heb ik echt moeten leren om mijn mond open te doen in vergaderingen, waar anderen luider, harder en zelfbewuster dan ik hun ruimte innamen.

Inmiddels is dat goed gekomen en heb ik, sinds 2007, duizenden professionals gecoacht en getraind in het versterken van hun communicatieve vaardigheden!

Professionele drijfveren

Eind 1992 rondde ik mijn studie Algemene Letteren af en ging aan de slag als communicatiemedewerker, -adviseur en later -manager in het bedrijfsleven en bij de overheid. 

Communicatie is contact maken; met jezelf én met de ander

Vanuit mijn werkervaring (tussen 1993 en 2007) als communicatieadviseur en -manager, groeide mijn geloof dat effectieve communicatie bijdraagt aan meer begrip voor elkaar en een betere samenwerking, maar dat dat vaak niet vanzelf gaat. Dat motiveerde mij om mensen een CommunicatieBoost te geven. Om ‘oprecht contact te maken’, met zichzelf en met collega’s en andere relaties. Want het is een hele kunst om te zeggen wat je bedoelt en te horen wat de ander zegt… en bedoelt!

Begin 2007 maakte ik daarom de overstap van het communicatievak naar ‘het communicatiever maken van mensen en organisaties’ in de rol van coach/trainer. Sinds 2011 doe ik dat vanuit mijn bureau ‘Keizer & Co’ en specialiseer mij in het geven van een CommunicatieBoost of CarrièreBoost aan individuen en teams.

Pak je podium en positioneer jezelf als professional!

Zelf wist ik lange tijd niet wat ik precies wilde in mijn werk. Ik rolde van de ene baan in de andere. Ik was een ‘jobhopper’ pur sang en heb op vele manieren afscheid genomen van banen die mij niet meer pasten: door zelf ontslag te nemen (zonder vooruitzicht op een nieuwe baan), omdat contracten niet verlengd werden of omdat ik was uitgekeken op een baan (wat we tegenwoordig bore-out noemen).

Ik ken dus uit eigen ervaring de onzekerheden en frustraties om te ontdekken wat je écht wilt in je werk. En ook, hoeveel tijd en energie het kost om te solliciteren en te onderscheiden van al die andere kandidaten.

Omdat ik mijn persoonlijke verhalen over mijn zoektocht naar ‘een leuke baan’ vaak deel(de) met anderen, kwamen er steeds vaker klanten op mijn pad met vragen als ‘Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik nou echt?’.

Vanuit die behoefte heb ik mijn aanbod voor een CarrièreBoost ontwikkeld. Want ook in je loopbaan is effectief communiceren met jezelf en in gesprekken die er echt toe doen (netwerken, functionerings- en sollicitatiegesprekken) essentieel!

Keizer & Co helpt je om met minder gedoe en meer plezier (samen) te werken. Het liefst op een plek waar je je talenten en kwaliteiten in kwijt kunt.

Achtergrond

Sinds 2010 ben ik accrediteerd om  TalentenMotivatieAnalyses af te nemen.

De TMA is een wetenschappelijk verantwoord instrument om talenten en drijfveren in kaart te brengen en door te vertalen naar te ontwikkelen competenties.


Sinds 2011 ben ik als geaccrediteerd coach aangesloten bij de NOBCO omdat ik geloof dat coachen een vak is waarbij een ethische code en professionele ontwikkeling een ‘must’ zijn.


Naast mijn werk voor Keizer & Co ben ik docent en lid van de Raad van Advies bij CIVAS. 

Ik verzorg voor CIVAS o.a. de Coachopleiding Foundation Level en de praktijkavond Provocatief Coachen

Opleidingen die ik volgde:
 • 2023 – DISC & drijfveren (TalentFirst)
 • 2022 – Voice dialogue (Berry Coldewijn & Lex Mulder)
 • 2022 – Speels coachen (Lex Mulder)
 • 2021 – Keuzes leren maken (Universiteit Utrecht)
 • 2020 – Leergang Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional (AAC)
 • 2011 – Transactionele Analyse (Phoenix Opleidingen)
 • 2011 – Trainen van teams & groepsdynamica (Het Balkon)
 • 2010 – Leergang Coachen (Coachboulevard, Marijke Lingsma)
 • 2008 – Professional als coach (De Baak)
Publicaties:
 • E-book ‘Teamcommunicatie’. Te downloaden via www.bookboon.com
 • Boek ‘Maak de MATCH, in 5 stappen naar de baan die bij je past’. Te bestellen in de Shop of via www.bol.com  en in Nederlandse en Belgische boekwinkels.

Wat is ‘& Co’?

Effectief en efficiënt (samen)werken en helder communiceren is belangrijker dan ooit! Elkaar aanvullen en aanspreken in plaats van aanvallen. Al is het in de waan van de dag makkelijk om elkaar ‘mis te verstaan’, waardoor gedoe en irritaties op de loer liggen. Een bron van tijdverlies en funest voor het energieniveau en werkplezier.

Communicatie, coöperatie, contact maken… essentiële zaken om succesvol (samen) te werken in de waan van alle dag.

Communicatie is contact maken.

Dat is ook de drijfveer van waaruit Keizer & Co werkt. Coachen en trainen is daarom altijd maatwerk: eerst de klant en diens context begrijpen en dan pas aan de slag.

Als het nodig is werk ik samen met collega’s uit diverse disciplines die allen op hun eigen manier naar het fenomeen ‘communicatie’ kijken. Van collega-coaches en TMA-professionals tot trainingsacteurs en co-trainers. Wat ons bindt is ‘de factor mens’ en een resultaatgerichte aanpak om tot de kern te komen van alles wat de mens bezighoudt. Keizer & Co dus!

Klanten & ervaringen

Keizer & Co traint en coacht professionals uit diverse organisaties en in verschillende functies: van junior medewerker tot raad van bestuur. Voor RIVM en Moviera zit ik, als Communicatie- & CarrièreCoach in de vaste coachpool.

Hieronder vind je een overzicht van opdrachtgevers: van overheid tot bedrijfsleven, waar Keizer & Co korte of langere trajecten voor verzorgt of heeft verzorgd.

Kom in contact!

Maak een vrijblijvende afspraak dan kijken we samen naar een passende oplossing voor jouw vraag. Of kom eens kennismaken met Keizer & Co tijdens een korte, leerzame online sessie van 1,5 uur zoals de Masterclass Communicatie of MATCH-workshop.