Skip to main content

Vind de baan die écht bij jou past

Soms is het tijd is om ander werk te zoeken. Binnen of buiten de organisatie waar je nu werkt. Omdat je zelf niet meer lekker op je plek zit, of omdat er binnen je organisatie verschuivingen of reorganisaties zijn.  Waar begin je met zoeken? En weet je eigenlijk wel wat je precies zoekt?

Keizer & Co ontwikkelde de MATCH-methode: in 5 stappen naar de baan die bij jou past.

Dit stappenplan biedt je snel en effectief een persoonlijk plan van aanpak omjezelf succesvol te positioneren en te presenteren vanuit jouw talenten en drijfveren. Dat vraagt om een helder verhaal en effectieve communicatie met de arbeidsmarkt.  In plaats van te springen van ‘Ik wil iets anders, dus waar zijn die leuke functies?‘ doorloop je vijf logische stappen om niet alleen jezelf, maar ook je huidige of toekomstige werkgever beter te leren begrijpen.

Gestructureerd werken aan werk

De MATCH-methode helpt je om antwoorden te vinden op de meest essentiële vragen in je zoektocht naar een rol, functie of baan die écht bij je past. Van Meten en Ambiëren naar Toetsen en Concluderen en Herpositioneren. Vijf logische stappen om gestructureerd en spelenderwijs jezelf ‘arbeidsmarktklaar’ te maken. Het gaat daarbij niet alleen om wat JIJ kunt en wilt, maar ook wat DE VRAAG is van een organisatie of ‘de markt’. De crux is om jouw aanbod met een communicatief goed verhaal af te stemmen op de vraag.

Basis voor coaching & training

Het MATCH-model is een beproefde methode in individuele coachtrajecten en trainingen voor professionals die meer grip op hun loopbaan willen krijgen.

Mensen die de methode doorliepen gaven aan dat ze na het doorlopen van de 5 stappen met meer zelfkennis en zelfvertrouwen in hun werk staan. Sommigen kwamen tot het inzicht dat het tijd werd om een nieuwe baan te zoeken; anderen vonden het tijd voor goed gesprek met hun leidinggevende om te kijken of welke groei er in hun huidig functie en organisatie nog mogelijk was.

Wat kan de MATCH-methode jou bieden?

  • meer inzicht in eigen talenten, drijfveren en competenties
  • concreet benoemen wat je kwaliteiten én valkuilen zijn
  • zonder bescheidenheid zeggen waar je goed in bent
  • grip krijgen op vage begrippen als ’talent’, ‘passie’ en ‘werkgeluk’
  • focus op belangrijke thema’s in jouw werk en leven
  • een reality check om te kijken of wat jij wilt ook mogelijk is
  • het (her)vinden van motivatie en plezier in werk
  • jezelf duidelijk positioneren en profileren als professional
  • met meer zelfkennis, zelfreflectie, zelfvertrouwen een baan vinden.

Vind jouw MATCH!

Ben je nieuwsgierig hoe de MATCH-methode jou verder kan helpen?

Bestel dan het boek ‘Maak de MATCH’. Naast inspirerende verhalen en talenten- en competentieoverzichten, vind je praktische oefeningen die je helpen jouw match te vinden op de arbeidsmarkt.

Wil je liever persoonlijk kennismaken? Kom dan eens naar een MATCH-workshop of plan een (gratis!) kennismakingsgesprek in, waarin we je vragen, wensen en behoeften onder de loep nemen.