Keizer & Co
Downloads

Workshops

Communicatie loopt als een rode draad door alle workshops. Je krijgt feedback op het gedrag dat je laat zien en leert verbanden zien (en vooral beleven) en verbindingen te leggen tussen de opbrengst in de workshop en de dagelijkse praktijk.

Thema's

Keizer & Co biedt workshops aan op maat of via open inschrijving. Zie voor actuele data onze agenda.

Wil je alvast kennismaken met onze werkwijze? Kom dan eens langs bij een Masterclass Communicatie, waarin we in 2,5 uur tijd je communicatieve vaardigheden opfrissen. We werken daarbij in kleine groepen, met mensen uit verschillende organisaties en functies. 

We geven (combinatie)workshops over thema's als:

  • Communicatiestijlen. Wat is jouw communicatiestijl en hoe ga je om met mensen die het anders doen dan jij? Voor professionals die elkaar willen aanvullen in plaats van aanvallen in de samenwerking.
  • Herken je talent!. Je bent het meest succesvol als je werk aansluit op wie je bent en wat je kan. Voor iedereen die zich vanuit eigen talent en drijfveren sterk wil positioneren in zijn huidige of toekomstige baan.
  • Feedback geven én ontvangen. Als we feedback geven, stellen we vast dat de gever slecht is in geven. Als we feedback krijgen, stellen we vast dat de ontvanger slecht is in krijgen. Leer meer over de dynamiek tussen mensen wanneer ze elkaar aanspreken op gedrag. Het begint met begrip!
  • Adviesvaardigheden. Als praten je beroep is weet je hoe belangrijk luisteren is. Advies geven betekent actief luisteren, kunnen samenvatten en de juiste vragen stellen. Daarnaast zijn overtuigingskracht, stijlflexibiliteit en onderhandelen ook competenties die elke adviseur onder de knie wil krijgen.
  • Samenwerken in teams. Succesvolle teams bestaan uit mensen die van elkaar verschillen. Dat maakt samenwerken niet makkelijker, maar wel effectiever. Aan de hand van de 9 teamrollen van Belbin kijken we hoe je elkaars verrschillen leert te waarderen.
  • Omgaan met weerstand en macht. Mensen reageren vaak onbewust op elkaar. De één neemt ruimte, de ander geeft ruimte. Waar jij wilt samenwerken, zet de ander zijn hakken in het zand. Hoe zorg je dat weerstand en irritaties niet ontaard in conflicten? Aan de hand van het model van de roos van Leary analyseren we praktijkvoorbeelden en beleef je hoe je effectief reageert op 'gedoe' van de ander.

Maatwerk

Bij incompany workshops kijken we, afhankelijk van het doel van de workshop, naar de meest effectieve opbouw van het programma. Op basis van een intakegesprek komen wij met een voorstel voor een offerte inclusief een draaiboek, waarin resultaat en opbrengst per onderdeel staan omschreven. Maak vrijblijvend een afspraak dan kunnen we je wensen verkennen.