Keizer & Co
Downloads

Teamcoaching

“Een team is geen toestand maar een proces”

Samen werken en samenwerken

Teamontwikkeling is een zoektocht naar de gemeenschappelijke deler, waarbij elk teamlid zich bewust wordt van zijn aandeel in het geheel. Keizer & Co ondersteunt het proces om tot antwoorden te komen. Niet door zelf de oplossing of het beste advies te geven, maar door het team zelf tot inzicht te laten komen. We vragen door tot de kern, betrekken alle teamleden in het verhaal en reflecteren op de interactie tussen teamleden onderling.

Mix van meten, weten en (her)positioneren

We meten waar de teamleden staan, analyseren wat het gewenste doel is en gaan aan de slag om met elkaar de (nieuwe) koers uit te zetten. Onze ervaring leert dat een combinatie van plenair trainen + individueel coachen van medewerkers ieders betrokkenheid enorm vergroot. Ter ondersteuning voeren we soms ook een TalentenMotivatieAnalyse (TMA) uit om competenties helder te krijgen.

Professionaliseringstraject voor teams

Vragen die bij teamontwikkeling centraal staan zijn bijvoorbeeld:

  • “Hoe kunnen we de proactiviteit / klantgerichtheid / resultaatgerichtheid van het team vergroten?”
  • “Hoe kunnen we onze samenwerking verbeteren?”
  • “Hoe doen we het met elkaar en hoe communiceren we daarover?”
  • “Wat is ons gezamenlijk doel en hoe bereiken we dat?”
  • “Hoe kunnen we onszelf beter positioneren en profileren binnen en buiten de organisatie?”

Op basis van jullie vraag, bespreken we de aanpak voor het ontwikkeltraject: waar, wanneer, hoe lang, hoe vaak en vooral met welk doel. Bel of mail ons voor een vrijblijvende offerte.