Keizer & Co

Referenties & opdrachtgevers

Om een idee te geven vind je hier een selectie van organisaties voor wie we afgelopen jaren trainingen, workshops en coachingstrajecten mochten verzorgen:

Trainingen & workshops

Van professionalisingstrajecten die een paar maanden duren, tot trainingen van 1 of meer dagen tot workshops van een halve of hele dag of avond. Hieronder vind je enkele projecten van de laatste jaren, inclusief reactie van de opdrachtgevers.

 Voor SUSA flexibel studentenwerk in Utrecht verzorgen we o.a. de training Service Excellence voor de hele organisatie. In groepen van max. 8 deelnemers frissen we communicatieve vaardigheden op en kijken hoe verschillende afdelingen hun klantcontacten nóg meer kunnen verbeteren. Speciaal voor (team)managers binnen SUSA geven we intervisiebijeenkomsten.

Enkele reacties van deelnemers: "Duidelijk, 'direct, to the point' , eerlijk en niet betuttelend!'. 'Gevarieerde training. Goede balans tussen theorie en praktijk'. 'Trainer vertelt rustig, duidelijk, persoonlijk en vriendelijk. Luistert goed. Leider in het gesprek en laat zich niet snel uit het veld slaan'.

 

     Binnen Coloplast, fabrikant voor medische technologie, wilden de ruim 80 medewerkers elkaar (beter) leren aanspreken. In een training van een halve oefenden ze, ook met trainingsacteur, in het geven, vragen en ontvangen van feedback. Na de training kregen alle deelnemers een hand-out met 'Feedback Challenge' om zichzelf en elkaar scherp te houden en volgde er, na twee maanden nog een terugkomdag.

 Enkele reacties van deelnemers: "Rustig, duidelijk, concreet, praktijkgericht en respectvol". "Veilige setting. Leerzame dag". "Acteur en trainer goed op elkaar ingespeeld: geeft een goede en ontspannen sfeer". "Goede combi van theorie en praktijk: meteen toe te passen in dagelijks werk".

  

Inspectie van het Onderwijs: Incompany workshops Communicatiestijlen voor directie en management om hun gesprekstechnieken aan te scherpen. Vanuit de Inspectie van het Onderwijs wordt meer gestuurd op kwaliteit. Van inspecteurs vraagt dat om een houding als ‘kritische vriend’ om scholen te keuren, wat, op hun beurt, om een passende houding en rol vraagt van leidinggevenden binnen de Inspectie. In de workshops staat het (h)erkennen van communicatiestijlen centraal.

Talentsessie op basis van teamrollen van Belbin voor team van 25 personen. Pragmatische, praktijkgerichte en interactieve workshop van 3,5 uur waarin deelnemers ontdekken wat hun talenten en drijfveren zijn; hoe ze, vanuit hun eigen talent, elkaar kunnen versterken in de samenwerking en welke talenten en capaciteiten ingezet kunnen worden voor bepaalde rollen en taken. 
 

Begeleiden van een multidisciplinair FACT-team om effectiever samen te werken. Hoe kun je als zelfsturend team komen tot praktische werkafspraken en onuitgesproken verwachtingen verhelderen? Middels coachen en trainen worden dynamiek en gedragspatronen binnen het team duidelijk en krijgen teamleden handvatten om hun onderlinge communicatie te verbeteren.

   Nederlandse Dove Jongeren: Teamdag om de onderlinge samenwerking binnen het bestuur van de NDJ te verbeteren. Met focus op elkaar kunnen (en durven) aanspreken, wederzijdse verwachtingen helder krijgen en werken aan onderling vertrouwen om op een prettige en praktische manier samen te werken.

Caroline Smits, bestuurslid NDJ: "Annett Keizer heeft voor ons organisatie een teambuilding dag georganiseerd en lezing gegeven over communicatie. Ze merkte dingen heel gauw en heeft het geweldig gedaan. Na de teambuilding dag begrepen de bestuursleden beter waar we tegenlopen en sfeer binnen de bestuur was gauw verbeterd na een dag! Ik zou Annett Keizer zeker aanraden voor een teambuilding & communicatie training!"

  

  Provincie Noord-Brabant: Professionaliseringstraject in combinatie met coaching voor senior adviseurs met als doel een kwaliteitverbetering op kennisniveau en competentieniveau, dat aansluit bij verwachtingen van een senior communicatieprofessional in een complexe politiek-bestuurlijke context. Het traject bestond uit interviews met (interne)opdrachtgevers, 3 trainingsdagen en individuele coachgesprekken met de senior adviseurs.

José Voets, Hoofd Communicatie: "Annett Keizer heeft vanuit haar expertise van communicatie op een voortreffelijke wijze een traject begeleid met een groep communicatieadviseurs. Zij heeft hen geinspireerd om naar zichzelf en naar het vak communicatie te kijken. Rol- en taakopvatting is duidelijker geworden. Annett doet dat met inzicht in het vak en inzicht in de mensen die het vak uitoefenen. Complimenten!"

Michèle Klaverdijk-Vlug, Directeur Mobiliteit & Infra at Provincie Noord-Brabant: "Annett heeft in 2008 ook al een ontwikkeltraject voor het team Communicatie van de provincie Noord-Brabant opgezet en ontwikkeld. Zij deed dit samen met een collega van Projactive. Van de start tot het einde van het traject liet Annett zien een echte professional te zijn. Zij analyseerde de situatie, stelde (samen met de opdrachtgever) een strategie en plan van aanpak op, ging in gesprek met de deelnemers en begeleidde de verschillende bijeenkomsten en sessies. Annett is doortastend, resultaatgericht, heeft oog voor zowel individuen als voor de groep en kan ook bij lastige situaties een positieve wending geven aan de groepsdynamiek. Kortom, grote tevredenheid over Annett's inzet!"

 

Nederlandse Spoorwegen: Teamcoaching, individuele coaching en tweedaagse training Adviesvaardigheden met aandacht voor communicatieve competenties als luisteren, samenvatten, doorvragen, feedback geven én ontvangen, situationeel adviseren, beïnvloeden en overtuigen, onderhandelen en conflicthantering.

Marije Harmsen, hoofd interne communicatie NS Reizerigers: "Mijn team is in 2012 door Annett getraind en gecoacht in adviesvaardigheden. De keuze voor Annett bleek een uitstekende te zijn. Doordat Annett zelf van oorsprong communicatieprofessional is, wist ze vaak de juiste snaar bij mijn collega’s te raken. Het helpt als iemand je vak (en de valkuilen) kent".
 

Diverse locale Rabobanken: professionaliseringstrajecten, coaching en speciaal voor Rabobank ontwikkelde Masterclass voor communicatieprofessionals als trainer/coach bij Van der Hilst Communicatie.

Ingrid Aarsman, interim communicatieadviseur Rabobank Salland: "Annett is 'recht voor zijn raap'- in haar vragen. Daarmee helpt ze individuen en groepen in het maken van doorbraken met een nieuw perspectief als resultaat. Effectief uit je comfortzone komen om een volgende krachtige stap te zetten: daarbij is Annett de aangewezen persoon."

Claudia Sedney-van Remmerden, communicatieadviseur Rabobank Nederland: "Als trainer en mentor van de Masterclass Communicatie voor Rabobank professionals heeft Annett ervoor gezorgd dat alle deelnemers het beste uit zichzelf haalden. Op een toegankelijke manier zorgde zij ervoor dat alle losse onderdelen van de Masterclass werden samengesmolten tot één logisch geheel. Buiten het feit dat dat op een professionele manier gebeurde, heeft Annett ook een grote bijdrage geleverd aan het plezier in de groep. Ik heb veel van Annett geleerd en kan haar aan iedereen van harte aanbevelen!"