Keizer & Co

Macht, gezag en leiderschap

recensie afbeelding

 Checklist voor leiderschap

  1. Ben je ergens goed in? Het aanzien en gezag dat expertise oplevert, heeft ervoor gezorgd dat mensen een sterke motivatie hebben om te doen waar ze van nature sterk in zijn. Dus: doe waar je goed in bent, waar je talenten liggen en je hart naar uitgaat.
  2. Ben je intelligent? Intelligentie is één van de beste voorspellers van leiderschap. Verstand van zaken behoort universeel tot één van de meest gewaardeerde eigenschappen van een leider bij mensen.
  3. Ben je empatisch? Anderen begrijpen is niet genoeg voor een leider. Het is ook belangrijk dat mensen zien dat je hen begrijpt.
  4. Dien je de groep? De leider heeft niet eigen eer en gewin als eerste prioriteit, maar het belang van de gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.
  5. Ken je je moment? Natuurlijk leiderschap is situationeel: je hebt niet altijd waarde als leider en je optreden wordt alleen op specifieke momenten gewaardeerd.
  6. Weet je je te gedragen? Hoe groter het gezag van de leider (hoe meer je dus op hem vertrouwt), hoe schoner de lei moet zijn. Goed voorbeeld doet goed volgen!
  7. Blijf je je voldoende onwikkelen? Drie zaken zijn essentieel om je te ontwikkelen als natuurlijk leider: psychologische kennis (weten hoe het werkt), rolmodellen (voorbeelden van hoe het moet) en feedback vragen (weten hoe je het zelf doet).

Dus, herken jij jezelf in een Bokito of in een oude Indiaan, zoals Geronimo? Kies je als manager voor macht of voor gezag? De punten in bovenstaande checklist komen aan de orde in het boek 'Gezag. De wetenschap van macht, gezag en leiderschap'. De auteurs van dit boek schetsen het verschil tussen dominantie en natuurlijk overwicht. Ze grijpen terug op apen, oertijd en hersenonderzoek om verklaringen te vinden voor ons hedendaags gedrag en vertalen dit naar managementposities. Hilarisch en herkenbaar.

Naast de vele boeken die zijn geschreven over onze prefrontale cortex en irrationeel gedrag is dit een verhelderend boek voor de moderne manager. De schrijvers zien een comeback van leiders, zoals die 10.000 jaar geleden op de savanne rondliepen: leiders die op natuurlijke wijze hun positie in de groep verkregen in plaats van te claimen.

Na het lezen van dit boek is mijn paradigma over effectief leiderschap in elk geval bevestigd. Gezag gaat niet over macht en controle, maar over invloed en inspiratie. Empathie is daarbij een essentiële communicatieve vaardigheid. Dat dat van groot belang is weten de auteurs met veel kennis van zaken op een gezaghebbende manier over te brengen.