Keizer & Co

4 OKT 2018: Communicatiestijlen

recensie afbeelding

Herken jouw communicatiestijl en leer omgaan met mensen die het anders doen dan jij!

Waarom is de één altijd haantje-de-voorste in een vergadering terwijl de ander rustig het moment afwacht om iets te kunnen zeggen? Hoe ga je om met die collega die op alle slakken zout legt, terwijl jij lekker vaart wilt maken in een project?

Ieder mens heeft zijn eigen communicatiestijl, met alle kwaliteiten en valkuilen die daarbij horen. En ook al zegt Belbin dat het goed is om samen te werken met verschillende types, toch kunnen we elkaar behoorlijk in de weg zitten!

In de workshop 'Communicatiestijlen' kijken we aan de hand van een eenvoudig model wat jouw voorkeursstijl is. Ben jij iemand die ruimte geeft of ruimte neemt? Ben je taakgericht of mensgericht? Ontdek welke drijfveren, kwaliteiten en valkuilen jouw communicatie kleuren en leer omgaan met mensen die het anders doen dan jij.

Onderliggend gedachtengoed voor dit model is DISC en Insights Discovery. Maar welke kleur je ook bent, in deze workshop focussen we vooral op hoe je in de praktijk met al deze 'kleurenkennis' effectiever leert communiceren en samenwerken.

In deze workshop van een halve dag  leer je:

  •  jouw stijl (h)erkennen, plus het effect dat je daarmee hebt op anderen
  • effectief omgaan met mensen die 'het anders doen dan jij' in plaats van je eraan te ergeren of irriteren
  • elkaars kwaliteiten respecteren en elkaar aanvullen in plaats van aanvallen.


Datum

De 1-daagse workshop 'Communicatiestijlen' wordt in 2018 gegeven op:

  • Donderdag 4 oktober van 13.30 tot 17.30 uur
  • Of in-company (op aanvraag).

Locatie

De workshop vindt plaats in Het Coachhuis, Oorsprongpark 7 - Utrecht. Het Oorsprongpark is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer (diverse bussen vanaf CS, bushalte 'Oorsprongpark' ligt op 200m van Het Coachhuis). Je kunt overdag goed (betaald) parkeren in de buurt.

Aanmelden

De prijs voor deze workshop bedraagt € 195,- exclusief 21% BTW.

Schrijf je hier in en je de factuur en praktische informatie voor de training. Je deelname is definitief na betaling van de factuur.

Liever in-company?

Het is uiteraard mogelijk om deze workshop als team, afdeling of projectgroep op een zelfgekozen datum te boeken. Vraag naar de mogelijkheden via ons contactformulier.