Keizer & Co

Ben jij klaar voor de toekomst?

recensie afbeelding

Compententies voor toekomstbestendige professionals

De wereld verandert in rap tempo. Hoe zorg je ervoor dat je toekomstbestendig bent?

  1. Zorg dat jij ergens in uitblinkt. Word een expert in een vakgebied of specialisatie waar (ook morgen nog) behoefte aan is, waar anderen nog niet zoveel van af weten.
  2. Vergroot je emotionele intelligentie. Leef je in en luister naar wat de wereld om je heen nodig heeft. Inlevingsvermogen zorgt voor meer begrip voor elkaar, zorgt ervoor dat je succesvol samenwerkt in teams en het vergroot je gunfactor.
  3. Werk aan je persoonlijke overtuigingskracht. Dat doe je vooral door je (geloof)waardig op te stellen en te werken aan vaardigheden om je invloed te vergroten.
  4. Denk cross-cultureel. Diversiteit is een gegeven in een wereld waar grenzen steeds meer vervagen. Globalisering en interculturele samenwerking vragen om verder te kijken dan je eigen grenzen en referenties.
  5. Omarm technologie. Tegenwoordig kan het geen kwaad om een klein beetje een ‘nerd’ te zijn. Je komt er (bijna) niet meer mee weg om te zeggen dat je geen verstand hebt van technologische ontwikkelingen, dus zorg dat je bij blijft en er mee om kunt gaan.
  6. Leer virtueel samen te werken. In aansluiting op punt 5 is het van belang dat je weet welke communicatiemiddelen je kan inzetten om informatie met je collega’s, klanten, opdrachtgevers en andere relaties te delen.
  7. Ontwikkel ondernemerschap. Ook voor professionals in loondienst zijn vaardigheden als initiatief nemen, passie, innoverend vermogen en risico’s durven nemen van belang. Bovendien ben je tegenwoordig, ook in organisaties, zelf verantwoordelijk voor je professionele ontwikkeling.
  8. Wees creatief en oplossingsgericht. Eén van de meestgevraagde competenties in vacatures is ‘oplossingsgericht zijn’. Niet zozeer vanuit een linaire denkwijze, maar vanuit het vermogen om een probleem van verschillende kanten te bekijken en dan te komen met een of meer passende oplossingen onderbouwd door argumenten.
  9. Pak je leiderschapsrol. Er wordt steeds meer werk gedaan met steeds minder managers. Organisaties staan te springen om professionals die in staat zijn om de mensen om zich heen te inspireren. Niet vanuit Ego, maar vanuit de wil om samen te werken en verbindingen te leggen.
  10. Controleer regelmatig je ‘stretch-vermogen’. Niemand is in staat om continue op de toppen van zijn kunnen te presteren vanuit 100% passie, initiatief, innovatie en verantwoordelijkheid voor alles. Af en toe het uiterste van je vermogens vragen is OK, maar ga niet zo ver dat de rek er uit gaat. Zorg dat je op tijd weer ontspant zodat je weer op adem kan komen en jezelf oplaadt voordat je bent helemaal bent leeggelopen.

(Bron: boek ‘Stretch; how to future-proof yourself’ waarin de auteurs hun bevindingen opschreven naar aanleiding van een interantionaal onderzoek in 2015 in samenwerking met SAP en Oxford Economics)