Keizer & Co

5 frustraties van teamwork

recensie afbeelding

Hoe zorg je dat samenwerken leuk is én blijft?

In elk geval door te zorgen dat er vertrouwen is in het team. Daarnaast is het belangrijk dat teamleden met elkaar in discussie of zelfs conflict dúrven gaan. Te vaak wordt er wel gezegd dat het belangrijk is om elkaar aan te spreken, maar in de praktijk houden mensen vaak liever hun mond uit angst voor 'gedoe' of boze reacties. Juist door conflicten uit de weg te gaan, ontstaat een kunstmatige harmonie met een groot gebrek aan vertrouwen.

Een grote frustratie in teams is dat niet alle teamleden zich betrokken voelen, verschillendende (of eigen) doelen voor ogen hebben en langs elkaar heen praten. Voorkom dat je met het team op een stuurloos schip zit en commiteer je met z'n allen aan hetzelfde doel. Daar hangt uiteraard mee samen dat iedereen zich dan ook verantwoordelijk voelt om dat doel te bereiken en zich inzet om het gewenste resultaat te behalen. 

"Door rekening te houden met menselijke onvolkomenheden overwinnen leden van functionele teams de natuurlijke neigingen die vertrouwen, confict, betrokkenheid, verantwoordelijkheid en de concentratie op resultaten in de weg staan." 

 

Kan jouw team wel wat hulp gebruiken om effectiever samen te werken? Denk dan eens aan teamcoaching. In een paar sessies zet Keizer & Co jullie weer in beweging en op koers.

Bewaren