Keizer & Co

Professionaliseren als professional

recensie afbeelding

Maximale autonomie en minimale sturing

... dat is wat gevraagd wordt aan hoog-opgeleide professionals op de werkvloer. Maar, kun je dat wel aan als professional? Dat vraagt Gerard Alders zich af in zijn boek 'Professionaliseren als professionals'. Een absolute aanrader voor wie wil weten hoe je jezelf kunt onderscheiden op een concurrerende arbeidsmarkt. Natuurlijk zijn communicatieve vaardigheden belangrijk, maar een professional voegt pas écht waarde toe (voor de klant!) als hij in een organisatie ruimte néemt en die ruimte ook nog eens goed weet te managen.

Tijden veranderen, maar medewerkers veranderen maar moeilijk mee. Dat werd vaak gezien als managementprobleem, maar Gerard Alders doet een beroep op medewerkers zelf. Als professionals werken we nauwelijks professioneel. We moeten leren om onszelf te managen. Dat betekent ruimte veroveren en ruimte managen. Wie wil excelleren, moet competenties als autonomie en zelfmanagement ontwikkelen om bovengemiddeld te scoren. Dat is niet moeilijk, maar vooral een kwestie van kunnen en willen.

Niet langer kapitaal, maar kennis is tegenwoordig onze belangrijkste bron van welvaart. Dat vraagt om slimme medewerkers, die in staat zijn om hun kennis optimaal in te zetten. Succesvolle medewerkers, zogenaamde kenniswerkers, zijn in staat om optimale ruimte voor zichzelf te veroveren en die ruimte bovendien ook nog goed te managen. Ze zijn in staat om niet harder, maar vooral slimmer te werken omdat ze weten én meten hoe ze efficiënt, effectief en vol energie hun projecten aansturen. Dit vraagt bovenal om autonomie en zelfmanagement van medewerkers.


Maar jezelf sturen is en blijft lastig. Dat onderkent Alders in zijn boek als geen ander. In heldere taal, doorspekt met herkenbare voorbeelden, beschrijft hij wat de hedendaagse bedreigingen en de valkuilen van professionals zijn. De klassieke vangnetten vallen weg. Je moet je met uniek talent, diepgaande expertise en sterke communicatieve vaardigheden kunnen onderscheiden van de massa. Zorg voor ontwikkeling en employability ligt steeds vaker bij medewerkers zelf. Door het wegbezuinigen van managementlagen staan medewerkers er steeds vaker alleen voor, terwijl ook de werkdruk stijgt. De urgentie om te veranderen als professional lijkt groter dan ooit en toch doen we het niet.

In nauwelijks 200 pagina’s legt Alders helder uit waarom het een noodzaak is om als professional te groeien en ook waarom we dat helaas zo weinig uit onszelf doen. Met pakkende hoofdstuktitels als ‘Pak je kansen’, ‘Verover je ruimte’, ‘Herken de drempels’ neemt Alders je mee in een logisch en verhelderend verhaal over professioneel werken. Hij gebruikt het bekende Plan-Do-Check-Act-model, inclusief eigen toevoegingen om waarde en doelen te bepalen, als instrument om resultaten op professionele wijze te meten. Want wij zijn volgens hem ‘niet bijzonder professioneel in het verbeteren van onszelf … het is daarom belangrijk om de drempels te herkennen, zodat je er op kunt participeren’. Alders grijpt in zijn boek terug op wetenschappelijke onderzoeken over de werking van onze hersenen. Hij vindt verklaringen waarom we het moeilijk vinden om onze ruimte te nemen en te managen. Verhelderende en begrijpelijke redenen, maar nauwelijks een excuus om geen stappen te zetten naar ‘slimmer werken’. Zijn conclusie luidt dat de enige die ons tegenhoudt om in beweging te komen wij zelf zijn. Gelukkig is, na het lezen van dit inspirerende en leerzame boek, stilstaan als professional geen optie meer.

(Bovenstaande tekst is een recensie die Annett Keizer schreef voor ManagementBoek).