Keizer & Co

26 MEI 2017: 5 Tips voor meer zelfreflectie

nieuws afbeelding

Gevraagd: een professionele houding

Ooit werkte ik als interim brand manager bij een bank, waar iedereen de hele dag ontzettend druk was met … Ja, met wat eigenlijk? In het half jaar dat ik rond liep in dat prachtige gebouw met imponerende entree en plek voor 2.000 mensen in de kantine, ben ik er nooit achter gekomen waar mensen nou zo druk mee waren. Wel werd er dagelijks gezucht en geklaagd. Over directie en management, over elkaar, over het werk.

Lekker klagen?

Nieuwsgierig als ik ben, luisterde ik niet alleen naar de klaagzang van collega’s aan de lunchtafel, maar vroeg ook eens door. Over wat de oorzaak was van hun ontevredenheid. Of waarom mensen niet op zoek gingen naar een andere baan als het hier allemaal zo vreselijk was. Vaak hadden ze hier niet eens een antwoord op. Klagen was gewoon lekker. Dat deden ze altijd al zo. Dat schiep een band.

Ik denk dat ik vooral bij die bank ontdekte hoe vaak we eigenlijk behoefte hebben aan erkenning en waardering op de werkvloer en daar in de waan van de dag veel te weinig aandacht aan besteden, noch aangeven dat we daar, als medewerkers, behoefte aan hebben. En hoe het ons persoonlijk en emotioneel raakt wanneer doelen niet helder zijn of het management en medewerkers niet goed met elkaar communiceren. Hoe volwassen, hoogopgeleide mensen veranderen in kleine, zeurende kinderen die (terecht!) vooral aandacht en wat sturing willen. En hoe we op de werkvloer de negatieve situatie in stand houden door ‘die zeurende kinderen’ vervelend en niet serieus te nemen, waardoor ze nóg opstandiger worden.  

Uitstekende sociale & communicatieve vaardigheden

Tegenwoordig wordt er veel verwacht van hoopopgeleide professionals. Management én medewerkers. Naast vakkennis zijn uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden een must om succesvol samen te werken. Daarnaast moeten we steeds meer doen met minder mensen en minder managementlagen. Autonomie en zelfsturing worden dan ook steeds belangrijker. Dat vraagt om een hoge mate van zelfreflectie. ‘Verander de wereld, begin bij jezelf!’. Maar hoe? Ik deel graag mijn 5 tips, die mij hielpen op de momenten dat ik mijzelf hoorde zuchten en klagen op de werkvloer.  

5 Tips voor meer zelfreflectie

Tip 1: Verwar ‘persoonlijk’ niet te veel en te vaak met ‘professioneel’. Wat je doet, vanuit je rol & taak, is niet hetzelfde als wie je bent. Soms vraagt je functie om een objectieve(re) insteek. Bekijk het eens van een afstand of vanuit het perspectief van een ander (je klant, baas, collega).

Tip 2: ‘Be good and tell it’. Weet wat je waard bent en vertel het! Afwachten tot iemand jouw werk en kwaliteiten (her)kent kan soms lang duren. Bescheidenheid is in dit geval geen deugd! Neem zélf het initiatief om te vertellen wat jouw bijdrage en (meer)waarde is in projecten en teamwerk. Alleen zo maak je jezelf zichtbaar.

Tip 3: Evalueer je acties. Neem initiatief om feedback te vragen. Mensen zijn vooral geneigd om je te vertellen wanneer iets niet goed ging. Het maakt je sterker om altijd zelf te vragen naar hun ervaring in de samenwerking met jou. Vraag naar zowel  hun positieve als hun minder positieve bevindingen zodat je leert en groeit, waarbij je uiteraard tip 1 ter harte neemt.  

Tip 4: Check of je voor nu de juiste persoon bent op de juiste plek. Professionaliteit vraagt om zelfmanagement waarbij je gestructureerd en zo objectief mogelijk reflecteert op je eigen doen en laten. Weet wanneer het tijd is voor je volgende stap om door te groeien in je huidige werk of op een andere plek. Geef jezelf een CarrièreBoost!

Tip 5Neem op tijd afscheid zodat je kunt doorgroeien in je werk. Niets is zo frustrerend voor jezelf én voor je omgeving dan continue mopperen en klagen over je werk. Blijf niet ‘hangen’ in een omgeving en situaties die je zelf niet kunt veranderen. En ja, voor zo’n stap is moed, lef en durf nodig! Ik kan het weten omdat ik zelf minstens drie keer een grote sprong in het diepe heb gemaakt… en uiteindelijk altijd weer kwam bovendrijven én er beter van werd.

Ben jij toe aan die volgende stap in je loopbaan? Meer tips, tools en mijn eigen praktijkervaringen deel ik graag met je tijdens de training CarrièreBoost in 1 dag! 

Plaats je reactie
(wordt niet getoond)