Keizer & Co

23 AUG 2016: Klaar voor de start?

nieuws afbeelding

Met frisse moed en energie weer aan het werk!

Augustus. Zoals altijd komt er aan elke vakantie een eind. Zelf vind ik het meestal heerlijk om weer thuis te zijn en aan het werk te gaan. Nóg lekkerder is het als je het vakantiegevoel daarbij zo lang mogelijk vasthoudt. Nagenieten, zon op je gezicht en relaxed aan het werk. Klaagzang, gezeur en irritaties glijden van je af als boter in een Tefalpan. Uit onderzoek onder ruim 1.500 Nederlanders blijkt dat vooral mensen die een super-relaxte vakantie achter de rug hadden, met een groot geluksgevoel weer aan de slag gingen. Helaas verdwijnt (zelfs bij hen!) dat euforisch gevoel na een week of twee.

Wat kun je doen om toch dat relaxte, laissez-faire-gevoel na de vakantie zo lang mogelijk vast te houden?

Het schijnt dat souvenirs meenemen naar kantoor helpt om mooie herinneringen weer naar boven te halen. Jouw geluksgevoel is zelfs besmettelijk voor collega's die niet op vakantie zijn geweest! Ben je op zoek naar langduriger geluk? Dan zijn, naast voldoende vakantiedagen, autonomie, competent zijn en verbondenheid de belangrijkste factoren.

  1. Autonomie: Krijg jij de ruimte om zelf te bepalen wat je doet? En pak je die ruimte?
  2. Compentent zijn: Ben jij goed in wat je doet? Laat je die meerwaarde voldoende zien?
  3. Verbondenheid: Heb je een goede relatie met je collega's?

Neem, nu je nog in die relaxte modus bent, de tijd om hier eens over na te denken. Stel jezelf dan eens enkele kritische vragen ter reflectie.

Ik wens je nog een zeer zonnige nazomer!

Annett Keizer

Plaats je reactie
(wordt niet getoond)