Keizer & Co

16 DEC 2015: Reflectie op het oude en nieuwe jaar

nieuws afbeelding

  • Maak ik mijn professionele en persoonlijke ambities waar?
  • Wat gaat goed? Waar ben ik trots op?
  • Kan er iets beter, anders, meer of minder?

Aan het eind van elk jaar maak ik voor mijzelf de balans op om vol frisse moed het nieuwe jaar in te kunnen stappen. En, net als zovelen, heb ik altijd wel goede voornemens om íets te verbeteren! Gelukkig maar, want zonder ambitie geen groei. Het is dan ook mijn ambitie om professionals te helpen hun podium te pakken en stralend te performen. Ook in 2016!

Wat mij opvalt

Afgelopen jaar sprak ik diverse hoogopgeleide, representatieve, 'eigenwijze' en ervaren mensen die hun plek niet vinden in hun werk of op de arbeidsmarkt. Soms omdat ze zichzelf niet stevig genoeg presenteren en positioneren in hun organisatie en daardoor niet uit de verf komen. Of omdat ze op zoek zijn naar een baan en het moeilijk vinden om te weten wat ze precies willen om zichzelf 'te verkopen'. 
Zelf was ik ooit een echte 'jobhopper' en nam afscheid van banen als ik geen match meer voelde met mijn werkomgeving. Als mijn houdbaarheidsdatum op was nam ik afscheid; soms zonder nieuwe baan in het vooruitzicht! En hoe spannend het ook was om uit de comfort zone te stappen van de omgeving die ik kende; ergens weggaan houdt organisaties in beweging en gaf mij zelf altijd een flinke boost waardoor ik dichterbij bij mijn missie, talent en drijfveren kwam.

Iets meer empathie

Het is dan ook mijn missie dat we in deze wereld beter naar onszelf kijken én naar anderen  luisteren. Ken jezelf, ken de ander, met oog voor de context van dat moment. Weet wat je waard bent, maar (h)erken ook jouw invloed op je (werk)omgeving. We hoeven het echt niet altijd met elkaar eens te zijn: lang leve de verschillen! Het zou mooi zijn als de wereld en werkvloer wat meer empathisch zou worden en professionals zoals jij en ik wat vaker inlevingsvermogen tonen. Voor mij is communicatie hét smeermiddel om dat voor elkaar te krijgen. Effectieve communicatie zorgt voor meer begrip voor elkaar en een betere samenwerking. Want: samenwerken gaat nooit vanzelf!

Tijd voor een boost!

Daarom ligt mijn focus voor 2016 op het geven van een flinke boost aan mensen die het nodig hebben: een CarrièreBoost voor hoogopgeleide werkzoekenden die wel wat steun, reflectie en tips kunnen gebruiken in hun zoektocht naar de juiste match en een CommunicatieBoost voor professionals die stevig(er) in hun schoenen willen staan en écht contact willen maken met hun relaties en omgeving.

Ik hoop van harte dat je jouw successen van 2015 gaat vieren en op volle kracht het nieuwe jaar ingaat. En heb je daar wat boost-kracht bij nodig, dan hoor ik het graag!

Annett Keizer

CommunicatieCoach | Trainer | Spreker | Auteur

 

Plaats je reactie
(wordt niet getoond)